Какво не достигна на "мъдреца от Кнежа" Мартин Банков, за да грабне 100-те хиляди лева от MasterChef и ще сбъдне ли мечтата си за собствен ресторант? Той е счетоводител по образование, но цифрите и сметките използва само за да изчисли грамажите на ястията, които прави. Бил е и дисководещ в караоке бар в Бургас, а в момента е личен шофьор на бизнесмен. В свободното си време лови риба и кара самолет. През последните три месеца всичко това остава на заден план, защото цялото му време беше погълнато от кулинарното риалити MasterChef, в което той стигна до финала.

Той стигна до финала и беше на косъм да го спечели! Вицешампионът от седмия сезон на кулинарното шоу гостува в студиото на "Преди обед" - ето какво сподели за представянето си в предаването по bTV. 

"Гордея се, че станах вицешампион. Имах някакви бегли очаквания в началото, че ще успея да спечеля. Колкото повече напредвах, толкова повече виждах как тази далечна моя мечта все повече се приближава към мен", споделя Мартин.

"Мария доказа през целия сезон, че просто е отдадена на храната, знае какво прави, ерудиран и възпиран човек, човек с мисия. Поздравявам я за титлата", допълва той.

"Не ми е много кеф, че ме победи, но съм ОК", шегува се Банков. 

"Целият сезон за мен беше много приятен, защото създадох много приятелства, много се забавлявах, стигнах много напред", споделя той.

"Повечето неща, които показаха в предаването, са моята забавна част. Не съм чак мъдрец, но знам някои неща за живота, опитвам се да ги следвам и благодарение на тях стигнах толкова напред и имам толкова приятели в шоуто", коментира той прозвището си "мъдреца от Кнежа". 

"Важното е да излезеш от зоната си на комфорт, да направиш нещо различно в живота си", коментира той решението си да участва в кулинарното шоу.

"Каква по-хубава кариера от хобито ти - изкарах курс преди MasterChef и реших да ставам професионален готвач", споделя той.

"Не се чувствам достатъчно готов, за да отворя ресторант. Искам да поработя в среда с хора, които са професионалисти и са с врели и кипели в тоя бранш. Минавало ми е като идея, било ми е мечта, но… рано е", казва още Мартин. 

Вижте какво още сподели Мартин Банков във видеото горе.