„Отменянето на олимпиадата през 2020-а ми костваше много. Моята цел бе да стигна и да участвам на своята пета олимпиада, защото няма досега български лекоатлет, който да го е направил. Това беше моята мотивация и изпълних целта си“ – сподели Ивет Лалова пред Деси Стоянова след завръщането си от почивка на остров Тасос.

Шампионката разказа за снимката на Джеф Коен, един най-известните спортни фотографи в света, който е заснел най-бързата българка как се усмихва точно преди старта.

„Той самият пръв се е усетил, че моето излъчване, моята усмивка са по-различни в този момент на старта на сериите от 200 метра на олимпийските игри. Свърза се с мен и ме попита какво е минало през главата ми. Отговорих, че всички тези емоции бяха много зареждащи и красиви, защото минути преди излизането на пистата бяхме съпроводени от аплодисментите на хората, които крещяха „вие го направихте!“. Давайки си сметка, че нищо не е толкова сигурно и не знаейки дали ще има следваща олимпиада, особено за мен, всичко това ме караше да се усмихвам и да запомня този момент така“ – призна Ивет пред камерата на „Преди обед“.

В Токио тя сподели публично, че с половинката й са минали през много тежки моменти и ги определи като „месеци на сълзи и страх“.

Лекоатлетката призна още, че със съпруга си Симоне са минали през много лични драми, защото в началото на май е починал неговият най-добър приятел, а погребението му е било точно на рождения й ден. Освен това Симоне е имал здравословни проблеми и 20 дни преди тръгването за Токио е трябвало да се оперира. Ивет пък е имала контузия на сухожилие.

„Както тренираш тялото, така трябва да тренираш и ума. Всеки спортист преминава неизбежно през множество трудни моменти, през много контузии и когато години наред ти си свикнал, заставайки на пистата, всички трудности се забравят“ – поясни Лалова.

През последните години тя е тренирала своя ум чрез многобройни практически упражнения, безброй книги за мотивация, както и биографии на големи спортисти. Лекоатлетката твърди, че ако ние виждаме един успешен човек, трябва да се интересуваме как той го е постигнал и какво можем да си вземем от него.

На въпроса дали ще слага край на кариерата си, Ивет отговори така „Започвам да правя и други неща, ще обръщам внимание и на неща, за които съм казвала, че времето им е след олимпиадата“.

Лалова сподели, че след 12 години съвместен живот със Симоне любовта им се променя към все по-хубаво. Това, че са работили заедно, ги е обединило още повече, а не както мислят повечето двойки, че не е добре да имат едно и също работно място.

На въпроса дали не й се иска да станат вече трима, 37-годишната Ивет отговори: „Разбира се! И бих искала да сме не само трима, ами четирима или петима.“

В събота за четвърта година „Ивет Лалова Спринт Академи“ организира турнира „Открий шампиона в теб“. На стадион ”Васил Левски“ в столицата и ще участват над 200 деца.