„Не съм в свои води в парламента. Няма нищо общо с досегашните ми занимания. Най-неприятното е, че се губи адски много време. Очакваш депутатите да решават проблемите на държавата, а всъщност голяма част от тях са там с обратните намерения“ – сподели Ицо Хазарта в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Снимка: Олег Попов

Той даде пример със закон, свързан с електроенергията, който трябва прекрати краденето на пари.

„Тогава 14 часа стояхме в парламента. Мнозина се опитваха да бавят процеса, за да ни писне. Хора сме и всеки има някакви задължения в края на деня. Любимото ми е „процедура по начина на водене“. Някой вдига ръка и губи време с това. Онзи ден това го направиха 40 пъти и вероятно изгубихме 3 часа… Всичко опира до хората, които са в парламента. Знаех, че ще е трудно там, но не очаквах да е толкова безпардонно“ – коментира Христо Петров.

Снимка: Олег Попов

Според него тези, които най-много говорят, най-малко работа вършат.

„Парламентаризмът е много хубаво нещо, защото не позволява решенията да се взимат от един цар, а всеки човек да е представен. Недостатъкът е, че са нужни хора, които да свършат работата“ – допълни музикантът.

Той коментира и ситуацията с нощните заведения по време на пандемия.

„Не е добре дискотеките да го отнасят всеки път. Те си ваксинираха персонала, направиха пунктове за ваксинация и посред зима им казваме, че няма да работят. Онзи ден РЗИ дойдоха в парламента и глобяваха за липса на маски. Казах им, че горе има помещение, в което 30 души пафкат цигари в нарушение, а те „Ами шефът каза да си ходим, не може да се занимаваме с това“ – възмути се Ицо Хазарта, който сам призна, че след 5-годишно прекъсване отново е пропушил и винаги го прави извън парламента.

Снимка: Олег Попов

На въпрос за отношенията си с Любен Дилов-син рапърът отговори:
„Получавал съм много добро отношение от него и сега получавам. Но ми е жал за него, защото той добре знае от какво е част. Все пак решението си го е взел той“.

Ицо Хазарта вече няма да е в журито на „България търси талант“, а неговото място ще бъде заето от Николаос.

„Ролята на журито е страхотна! Забавлявай се! Това е най-хубавото и най-успешно предаване в света. Горд съм, че съм част от историята му. Ще ми липсва. Съжалявам, че нямах шанс да работя с проф. Кантарджиев, той е изключително колоритна личност и много подходящ за тази роля“ – обобщи Ицо Хазарта.