Графиня Мари Дьо Тии е от аристократично семейство, което е служило на френския крал още от XIII век. Като консултант по етикет и съветник на редица международни олигарси и знаменитости, тя преподаде няколко безценни съвета на Николаос Цитиридис.

Снимка: Олег Попов

„Можете да познаете новобогаташите по това, че са облечени от глава до пети в луксозни марки. Това е грешка. Ако една дама е цялата в Шанел или Диор, тя е все едно в униформа. Най-важната черта на доброто поведение е сдържаността“ – поясни графинята.

Снимка: Олег Попов

Според нея в снимките на разголени абитуриентки, които бяха показани в студиото, няма никаква сдържаност. А когато на екрана се появи снимка на Евгени Минчев, коментарът й бе:
„Харесва ми чантичката, искам такава. Бих се запознала с този човек“.

Снимка: Олег Попов

Графиня Мари Дьо Тии похвали Николаос, че не е допуснал никаква грешка при посрещането й в студиото и я е предразположил. Тя обаче имаше някои забележки при демонстрацията на романтична вечеря в студиото.

Колко висока трябва да е свещта при романтична вечеря, как се подреждат вилиците във Франция и дали графинята изяде дюнера – вижте във видеото горе.

Графиня Мари Дьо Тии е в България за откриването на академията "Живей елегантно".