В последната една година дизанерката на рокли Невена Николова работи върху интериорния дизайн на един от най-скъпите автомобили в света. Тя е избрана от луксозния бранд заради прецизната си работа. Невена Николова издава, че използва дантела от най-висок клас и всичко в интериора се прави на ръка.  

"Всичко, което предложих, се прие безапелационно", споделя тя в студиото на "Тази неделя". 

Проектът е много сложен технически, но именно това я провокира да го поеме.

"Блясъкът и красотата са нещо, което ще направи изключително впечатление. Предполагам, че автомобилът ще е е готов в следващите 6-9 месеца", допълва тя. 

Талант, професионализъм, отдаденост и много жертви – така се успява в безмилостния свят на модата. Това е формулата на дизайнерката Невена Николова, която със своя безпогрешен нюх и абсолютна увереност в силата на дрехата налага своята марка NEVENA в една от световните модни столици – Лондон.

За нея социалната дистанция заради коронавируса е време за творчество и излизане извън рамката. За следващия моден сезон предпоага, че ще се случат две неща - "силно залитане към блясъка и помпозността или оставане в домашния уют и удобството."

Въпреки трудностите, се надява качеството да продължи да се търси. 

В Лондон тя работи с актрисата Елизабет Хърли. Певицата, участвала във филма "Настина любов" пък, си поръчва рокли от Невена за първото си турне. Искала те да са черни и да блестят.

"Крайният резултат я направи щастлива" - споделя дизайнерката.

Налага й се обаче да откаже поръчка на Бионсе. Певицата поискала рокля, но срокът за изпълнение бил от сряда за петък. "Това не беше странен проект, а сюрреалистичен. Нямаше как да се отиграе качествена рокля за ден и половина. Нещо бутафорно можех да направя, но аз правя качество!", уточнява Невена Николова. 

Дизайнерката мечтае през 2021 г. да спрем да живеем в страх и да ценим това, което имаме. 

Цялото предаване гледайте на btvlus.bg.