Тя е на 15 г., той на 18, когато двамата се запознават в Ахтопол. Данчо Караджов срещнал своята съпруга през 1970 г. и вече 52 години двамата са заедно. 

Признава, че въпреки дългото време, в което са заедно, няма насищане, а само благороден навик. В "Тази неделя" той разказва, че двамата са като близнаци. 

"Когато аз съм в едната стая, а тя в другата - знаем, че дишаме едновременно. Разбрахме, че компромисите са много важни в една връзка, което младите сега не умеят да правят сега" - издава тайната на успешния си брак той. 

Не готви, но помага на съпругата си. Сподел, че тя е много добър кулинар.

Въпреки това, докато говори за любовта в живота и музиката, известният рок музикант приготвя, заедно със Симона Загорова, телешко бонфиле с пюре от целина и мащерка.

Данчо Караджов вече е дядо и признава, че доста се вдетенява. Въпреки любовта към децата на дъщеря му Лора Карджова, не е съгласен с твърдението, че внуци се обичат повече от собствените деца. 

Лора Караджова е майка на момиченце и момче - Алиса и Матео. 

Със собствената си дъщеря има 32 години разлика. Това за него е и една от причините тя да не иска съвети от него. Другата е уважението й към факта, че той самият се е справял сам. 

Признава обаче, че слуша нейните песни, а любимата му е "Нека бъде лято".  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.