Гласът ѝ буди респект. Тя винаги е изправена, категорична, красива. Тя е Цветана Манева. Голямата българска актриса даде интервю за предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

Цветана Манева не обича да се гледа „отстрани“, както признава самата тя. Това, което е вътре, е наистина важно, а нещата, които се виждат отстрани, са само фасада.

Почитателите на актрисата могат да научат повече за нея от биографичната книга на Георги Тошев и Яна Борисова „Тя, Цветана Манева“.

„Това беше най-голямото ми вълнение – отношението на колегите ми“, каза актрисата. „За това не се бях замисляла. За собствения си смисъл на съществувание, да, но не и за цената на себестойността ми никога не бях.“

В книгата има много истории за Цветана Манева, разказани от нейното семейство, колеги и приятели. Тя призна, че всичко в книгата я е изненадало. За пръв път актрисата се е видяла през очите на другите и наистина се е развълнувала.

„Толкова много чувство, толкова емоция и толкова въздействие, което имам върху околните и това ме задължава като човек“, коментира още тя.

Снимка: Личен архив

Актрисата не обича да се връща назад, защото е безсмислено. „Това, което е минало, няма да се повтори във вида, в който се е случвало“, каза тя и обясни, че от миналото може само да извадим поуки от грешките си, но прекаленото гледане назад може да ни препъне.

„Виждам надеждата в младите хора, различно поколение“, каза Цветана Манева.