"Животът по действителен случай" е най-новото токшоу, което тръгва тази събота от 17 часа в ефира на bTV. Негов водещ е актрисата Александра Сърчаджиева.

“Много благодаря на bTV и на Радост Драганова за тази покана. Радвам се, че това нещо ми се случва. Имам усещането, че „Животът по действителен случай“ е продължение на моето представление "На живо", където имам възможност да разкажа моята история. В новото предаване имам шанса да дам думата на известни и неизвестни хора да разкажат своята история, да разкажат перипетиите, през които са преминали, как са стигнали до дъното и как са успели да се изтласкат от това дъно“, сподели Алекс Сърчаджиева в "Тази събота и неделя".

Тя допълни, че историите ще ни оставят без дъх, докосват ни и дават смисъл и вяра, че можеш да продължиш напред и да се изправиш.

„Много ми е хубаво! Усещам, че има огромен смисъл в това предаване. Прави се с голяма любов и всеки може да дойде и да сподели историята си. Винаги съм била открита и вероятно така предразполагам хората също да са открити. Получава се химия. В края на разказа имаш буца в гърлото, но след това се появява усмивка“ – поясни актрисата.

Една от рубриките се казва „Моето ново Аз“. Тя ще даде възможност на зрителите да се запишат за безплатна промяна на своята външност. Записването става тук.

Алекс Сърчаджиева получи тази година престижната театрална награда „Аскеер“ именно за своя моноспектакъл „На живо“.

„След представление хората ми пишат писма дни наред. Често плача, когато се запозная с историите им. След спектакъл изпитвам смирение. Усещам, че има смисъл, защото някои хора признават, че след „На живо“ поемат по нов път“ – сподели Алекс Сърчаджиева.

Тя допълни, че дъщеря й София е в 6-и клас и се „бори с предметите“.

„Имахме много хубаво лято. Бяхме в Гърция за 10 дни само двете. Мислех, че ще й е скучно, но изкарахме чудесно“ – обобщи актрисата.