Христо Шопов и племенникът му Асен Мутафчиев участват заедно в представлението "Тест". Режисьор на постановката е Лиза Шопова - майка на Асен.  

Да работи с майка си за него е лесно, въпреки че в студиото на "Тази неделя" признава "има в началото едно леко запъване". Майка му го кара да репетира дори когато е вкъщи, не само на сцената. 

Зад постановката застава Пазарджишкия театър "Мелпомена". Премиерата й е през октомври, а след кратка пауза, заради обстоятелства, свързани с COVID-19, на 26 ануари представлението ще се играе в театър "Сълза и смях" в София. Текстът е на поета Елин Рахнев. 

Интересното е, че в пиесата героите нямат имена. В реалния живот обаче двамата актьори се наричат просто племенник и вуйчо. 

"На сцената се забравят тези взаимоотношения и така би трябвало да бъде", споделя Христо Шопов. 
"На сцената имаш друга задача", допълва със същото мнение и племенникът му. 

И двамата лесно забравят обаче, че срещу себе си имат роднина, когато са в театъра.  

"Като вуйчо Христо е... нормален вуйчо" - споделя Асен. През смях разказва, че е имал приятелка, която е искала да го запознае с известния си роднина. Много хора са му споделяли, че двамата си приличат външно. "Но аз искам да приличам на него по спокойствието. Той има едно такова вътрешно спокойствие, когато стане нещо, което не бива да се случва!", издава той. 

Христо Шопов стана дядо за втори път през 2020 година.  Самият той признава обаче, че не е много активен в тази си роля, въпреки че би му се искало. 

"2020 беше много лоша година! Не само за нас, за цял свят. Надявам се, че скоро ще започнат да се променят нещата", са надеждите на големия актоьр за бъдещето. 

Цялото предаване "Тази неделя" гледайте на btvplus.bg.