Спортните журналисти Петър Бакърджиев и Елена Яръмова споделят спомени за инфарктни ситуации, интересни срещи и лични истории по повод 20 години bTV Новините в студиото на "Преди обед".

Петър Бакърджиев започва с предаване на живо 2 месеца преди Новините. В "Шампионска лига" той коментира репортажи от мачове и се занимава с монтаж. Първите основни коментатори в предаването са Томислав Русев и Николай Александров.

"Имаше един период, в който често закъснявах и влизах след шапката на предаването, защото до последно монтирах и прецизирах видеата."

Втората емисия, на която е редактор, е доста напрегната и за Елена Яръмова. Преди ефир с Петър Бакърджиев са поканени да играят волейбол. Успяват да се върнат буквално 30 минути преди ефир. "Тогава бях стажантка на 19 години. Петър само си изглади костюма и влезе да води."

Работата в новините среща Елена Яръмова и с любовта на живота й - Алекси Сокачев, с когото в момента са семейство и имат две едца.

Между две спортни емисии тя отива и да се кръсти.

"Беше около Нова година. След една емисия отидохме в "Свети Мина" и се кръстих. Беше много забавно", спомня си тя.

Каква е мотивацията им да продължават да работят след 20 години в Новините?

Елена Яръмова: "Семейството ми е извор на вдъхновение. Всеки ден ставам с желание за работа. Нещата са свързани. Ако не ти върви в едното, няма как да ти върви и в другото."

Петър Бакърджиев: "От дете мечтаех за спортна журналистика. Не губя усещането за времето и моята позиция в него. На 43 години правя с удоволствие, това което съм правил и на 16."

Още по темата 20 години bTV Новините

Цялото предаване "Преди обед"гледайте на btvplus.bg.