"Пак ухае на цвят, на живот пак ухае!
Добро утро, крилат, мигновен и безкраен
Ден под синия свод! Ден голям, добро утро!
Пък дано с теб, Живот, си го кажем и утре."
Дамян Дамянов

Цъфти, ухае, замайва - всички неща, които умее една жена и... една пролет. Време е за нещо ново. И защо да не е парфюмът? Предлагаме ви 5 приятни комбинации от цвят и аромат, завладяващи плетеници от флорални нотки и нюанси в стъклено шише. 

Страстното червено на Quatre
Новият парфюм Boucheron Quatre En Rouge се предлага в България ексклузивно от beautyzone & Douglas. Ако харесвате топли, ориенталски аромати с флорални нотки, този аромат е за вас. Чувствен аромат - на лятото точно това му е нужно. Интересното е, че той може да ви направи винаги забелязвана, но и мистериозна едновременно. Капките парфюм са експлозия от червена ябълка, касис, мандарина, с последващ аромат от роза и масло от ирис. Базовите нотки са малина, пачули и, разбира се, любимият на много жени мускус.  

Топло оранжево за пролетна наслада от Un Jardin sur le Lagune
Вдъхновен от тайните градини на Венеция, новият аромат на Hermes е пролет в бутилка.
Магнолия и портокал – това са двете му основни нотки. Тайното оръжие е солянка – вид тревисто растение, от семейство Амарантови, сукулент, който обича засолени почви. Ароматът е унисекс.

Бял цвят от горчив портокал в Neroli Amara
Новият член в ексклузивната колекция на Van Cleef&Arpels се нарича Neroli Amara. Парфюмът е флорален и цитрусов. Носи свежестта на белия и зеления цвят. Лайм, лимон и портокал са се прегърнали страстно, а между тях танцуват ухания на черен пипер, мускус и нероли. Това е свеж аромат, който винаги може да достави щастие. Усещане за пролет под езика, но с твърдо намерение за лято.

Розовото за оптимистите е в La Vie Est Belle en Rose
Животът е Rose. Така твърдят от Lancome, със заявка в елегантна бутилка с нежна панделка. La Vie Est Belle en Rose е парфюмът на оптимистите. С него ще видите светлата страна на живота и ще усетите щастието във всичките му проявления. Базата е пачули, ириси и сандалово дърво. Основните аромати – роза и цъфтящ божур. Връхните нотки, които остават незабравими, са бергамотът и розовият пипер. Е, оптимисти ли сте?

Лилава любов от Amouage
Ароматът на люляк е упойващ и това кара много хора да са влюбени в пролетта. Малките звездовидни цветчета ухаят силно, когато разгърнат пълния си потенциал. Светлолилавото шишенце на Amouage е малко, елегантно и удобно поляга в дланта за всеки следващ малък дъжд от ароматни капчици. За пролетта на 2019 се комбинира със спрей за коса и балсам за тяло. Едно цялостно и харизматично усещане за разцъфтяване.