Обичаме смутита! Обичаме кафе! Някога хрумвало ли ви е да комбинирате тези две така любими неща в едно? Не се притеснявайте, ако се сещате чак сега - и ние късно разбрахме за тази прекрасна и наистина животворна напитка. 

Точно за неделната сутрин ви предлагаме тази освежаваща напитка, която е едновременно и пълноценна закуска. За 2 чаши са ви необходими два шота еспресо, два или три банана, 300 милилитра прясно мляко и кубчета лед. Първо направете еспресото, за да може да изстине докато приготвяте сместа. В блендера сложете обелените и нарязани банани, заедно с млякото. Ако сте почитателки (а знаем, че сте) на канелата, сложете и щипка от нея или 10-20 грама кокосови стърготини. Пуснете го и пюрирайте до получаването на гладка и хомогенна смес. След това добавете кафето, сложете кубчетата лед и отново пуснете блендера - първоначално на по-ниска мощност, а след това постепенно я увеличавайте. 

Разсипете в две чаши - за вас и за любим човек, сложете сламка, декорирайте с кафе или парченца банан ей така, за да се поглезите и да имате красива закуска, сложете сламка и се наслаждавате на напитката. Дълго, мързеливп и на топло в леглото.