Класическа комбинация от шоколад, лешници и сметана, която ще завладее не само вкусовите ви рецептори. Тя влияе директно върху душата.
Продукти за 8 порции:
За основата
150 г чаени бисквити
100 г смлени лешници
100 г масло
За крема
200 г натурален шоколад, начупен на малки, еднакви по големина парчета
125 мл сладкарска сметана
250 г крема сирене
75 г фина нерафинирана захар
100 г лешници
Приготвяне:
Поставете бисквитите в блендер и ги смелете на ситни трохи. Смеsете ги с млените лешници. Разтопете маслото и го добавете към сместа от бисквитени трохи и лешници. Изсипете в кръгла 20-сантиметрова форма с отделящо се дъно, разпределете равномерно и притиснете с опакото на лъжица.
Пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня. Добавете сметаната и разбъркайте до изглаждането на сместа. Разбийте крема сиренето, за да се размекне, добавете шоколадовата смес и захарта. Изсипете върху бисквитената основа, загладете и поръсете с цели лешници.
Поставете сладкиша в хладилник за около 3 часа, за да стегне, след което го отделете с нож от формата, извадете и сервирайте.