Класическа комбинация от шоколад, лешници и сметана, която ще завладее не само вкусовите ви рецептори. Тя влияе директно върху душата.

Продукти за 8 порции:

За основата

150 г чаени бисквити

100 г смлени лешници

100 г масло

За крема

200 г натурален шоколад, начупен на малки, еднакви по големина парчета

125 мл сладкарска сметана

250 г крема сирене

75 г фина нерафинирана захар

100 г лешници

Приготвяне:

Поставете бисквитите в блендер и ги смелете на ситни трохи. Смеsете ги с млените лешници. Разтопете маслото и го добавете към сместа от бисквитени трохи и лешници. Изсипете в кръгла 20-сантиметрова форма с отделящо се дъно, разпределете равномерно и притиснете с опакото на лъжица.

Пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня. Добавете сметаната и разбъркайте до изглаждането на сместа. Разбийте крема сиренето, за да се размекне, добавете шоколадовата смес и захарта. Изсипете върху бисквитената основа, загладете и поръсете с цели лешници.

Поставете сладкиша в хладилник за около 3 часа, за да стегне, след което го отделете с нож от формата, извадете и сервирайте.

Снимка: iStock