Сармичките се поливат със запържено в червен пипер олио преди да се сервират.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Чубрица
  • 130 мл Олио
  • 250 г Булгур
  • 150 г Сушени сини сливи
  • 900 г Кисело зеле
  • 1 ч.ч. Зелев сок
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 1 глава Лук

Начин на приготвяне

  • 1. Почистеният и измит булгур се накисва в студена вода за 1 час.
  • 2. Сливите се почистват от костилките, нарязват се на ситно и се накисват за 1 час в гореща вода.
  • 3. Отстраняват се дебелите жилки от зелевите листа.
  • 4. Нарязаният на ситно лук се запържва в олиото и се добавя отцеденият булгур. Сместа се задушава за около 3 минути.
  • 5. Слагат се подправките и сините сливи. Получената смес се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Задушава се плънката, докато изпие водата.
  • 6. Сармите се завиват и се нареждат в тенджера, заливат се с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. гореща вода. Варят се на слаб огън до готовност.