Лека, нежна и обсебваща. Прекрасен избор за вегетарианци и не само...
Съставки
- 4-5 стръка Магданоз
- 1 глава Карфиол
- 4 бр. Моркови
- 6-8 бр. Картофи
- 1 връзка Лук
- 1 1/2 л Вода
- 1-2 ч.л. Сол
- 50 мл Олио
- 1 бр. Домат
- 4-5 стръка Копър
Начин на приготвяне
- 1. Карфиолът се накъсва на розички. Морковите се настъргват, измиват се и се нарязват на едро. Обелените картофи се измиват и нарязват на четвъртини, а кромидът – на едро.
- 2. Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и се заливат с водата. Добавят се солта и олиото.
- 3. Обеленият и настърган домат се добавя 10-15 минути, след като супата заври. Разбърква се.
- 4. Супата се вари в продължение на 1 час.
- 5. След като се охлади, се пасира и поръсва с нарязания на ситно копър и магданоз. При поднасяне може да се добавят крутони.