Лека, нежна и обсебваща. Прекрасен избор за вегетарианци и не само...

Съставки

  • 4-5 стръка Магданоз
  • 1 глава Карфиол
  • 4 бр. Моркови
  • 6-8 бр. Картофи
  • 1 връзка Лук
  • 1 1/2 л Вода
  • 1-2 ч.л. Сол
  • 50 мл Олио
  • 1 бр. Домат
  • 4-5 стръка Копър

Начин на приготвяне

  • 1. Карфиолът се накъсва на розички. Морковите се настъргват, измиват се и се нарязват на едро. Обелените картофи се измиват и нарязват на четвъртини, а кромидът – на едро.
  • 2. Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и се заливат с водата. Добавят се солта и олиото.
  • 3. Обеленият и настърган домат се добавя 10-15 минути, след като супата заври. Разбърква се.
  • 4. Супата се вари в продължение на 1 час.
  • 5. След като се охлади, се пасира и поръсва с нарязания на ситно копър и магданоз. При поднасяне може да се добавят крутони.