Солено зелено предястие с великолепен вкус... Ако искате той да е по-пикантен, може да добавите чесън към крема. По желание може да украсите чийзкейка с бейби спанак.
Съставки
- 3 връзки Магданоз
- 1/2 връзка Джоджен
- 100 мл Зехтин
- 180 г Брашно
- 2 бр. Яйца
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 1/2 ч.л. Сол
- 600 г Крема сирене
- 250 г Козе сирене
- 400 г Квасена сметана
- 1 бр. Лайм
- 100 г Спанак
Начин на приготвяне
- 1. Листата магданоз и джоджен се пасират със зехтина, докато се получи гъста, гладка смес.
- 2. Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Яйцата се разбиват много добре с миксер и се смесват със сухите съставки.
- 3. Налива се и магданозеното пюре, и се разбърква.
- 4. Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 2 часа.
- 5. Дъното на форма за торта с диаметър 26 см се покрива с пергаментова хартия, а стените й се намазват със зехтин.
- 6. Тестото се разстила във формата с помощта на намазнена лъжица.
- 7. Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10 минути.
- 8. Кремът се приготвя като се смесват крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора и половината сок от лайма.
- 9. Разбива се за кратко, добавят се козето сирене и нарязаният на ситно спанак и се разбърква.
- 10. Краищата на готовия блат се изрязват внимателно.
- 11. Блатът се поставя в метален ринг и отгоре се изсипва кремът. Оставя се в хладилник, най-добре за 24 часа.