Всички обичаме бонбони. Има ли по-хубаво от това да си ги направим сами вкъщи, да бъдат здравословни, при това да имат и дъх на тропическо лято? Те са изключително хранителни и дават енергия, което ги прави подходящи освен за десерт, и за закуска, и преди тренировка, и... по цял ден! Забравихме да споменем, че са и безбожно вкусни.
Съставки
- 250 г Фурми
- 200 г Кашу
- 30 г Кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- 1. Премахнете костилките от фурмите и ги сложете в блендера. Първо го включете за няколко секунди на по-ниска мощност, а след това я увеличете и пасирайте докато получите хомогенна смес. Добавете към нея половината от кокосовите стърготини.
- 2. Натрошете суровото кашу и към него добавете сместа от пасираните фурми и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре, за да се получи равномерно разпределение на съставките.
- 3. След като сместа е готова, оформете бонбоните на топчета. Всяко от тях оваляйте в останалото количество кокосови стърготини. Бонбоните са готови за консумация веднага, но можете да ги оставите за малко в хладилника, за да се втвърдят.