Всички обичаме бонбони. Има ли по-хубаво от това да си ги направим сами вкъщи, да бъдат здравословни, при това да имат и дъх на тропическо лято? Те са изключително хранителни и дават енергия, което ги прави подходящи освен за десерт, и за закуска, и преди тренировка, и... по цял ден! Забравихме да споменем, че са и безбожно вкусни.

Съставки

  • 250 г Фурми
  • 200 г Кашу
  • 30 г Кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  • 1. Премахнете костилките от фурмите и ги сложете в блендера. Първо го включете за няколко секунди на по-ниска мощност, а след това я увеличете и пасирайте докато получите хомогенна смес. Добавете към нея половината от кокосовите стърготини.
  • 2. Натрошете суровото кашу и към него добавете сместа от пасираните фурми и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре, за да се получи равномерно разпределение на съставките. 
  • 3. След като сместа е готова, оформете бонбоните на топчета. Всяко от тях оваляйте в останалото количество кокосови стърготини. Бонбоните са готови за консумация веднага, но можете да ги оставите за малко в хладилника, за да се втвърдят.