Пържолите са класическо и много вкусно ястие. Тази рецепта ще ви ги представи в изцяло нов вкус - сочни, крехки, направо изкусителни.
Съставки
- 1 ч.ч. Брашно
- 1 глава Лук
- 2 с.л. Чесън на прах
- 1 ч.л. Лют червен пипер
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
- 4 бр. Свински пържоли
- 50 мл Зехтин
- 250 мл Пилешки бульон
- 100 мл Сметана
- 1 връзка Магданоз
- 10 зрънца Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. В плитка чиния сложете брашното, добавете сушените лук и чесън, лютият пипер, посолете и овкусете с черен пипер. Разбъркайте добре сместа. Покрийте месото добре с тази смес и отстранете излишното брашно.
- 2. В голям тиган загрейте маслото с малко зехтин и изпържете месото за по 3-4 минути от всяка страна.
- 3. Извадете местото в чиния, а в маслото от пърженето сложете 1 супена лъжица от овкусеното брашно, в което са овалвани пържолите. Разбъркайте добре и налейте бульона. Добавете сметаната и гответе около 5 минути.
- 4. Върнете месото в тигана, като той трябва да покрива почти изцяло пържолите. Ако има нужда, добавете още бульон или сметана.
- 5. Оставете на котлона още 5-6 минути, поръсете със сол, черен и червен пипер. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.