Пържолите са класическо и много вкусно ястие. Тази рецепта ще ви ги представи в изцяло нов вкус - сочни, крехки, направо изкусителни. 

Съставки

  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1 глава Лук
  • 2 с.л. Чесън на прах
  • 1 ч.л. Лют червен пипер
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 4 бр. Свински пържоли
  • 50 мл Зехтин
  • 250 мл Пилешки бульон
  • 100 мл Сметана
  • 1 връзка Магданоз
  • 10 зрънца Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. В плитка чиния сложете брашното, добавете сушените лук и чесън, лютият пипер, посолете и овкусете с черен пипер. Разбъркайте добре сместа. Покрийте месото добре с тази смес и отстранете излишното брашно.
  • 2. В голям тиган загрейте маслото с малко зехтин и изпържете месото за по 3-4 минути от всяка страна.
  • 3. Извадете местото в чиния, а в маслото от пърженето сложете 1 супена лъжица от овкусеното брашно, в което са овалвани пържолите. Разбъркайте добре и налейте бульона. Добавете сметаната и гответе около 5 минути.
  • 4. Върнете месото в тигана, като той трябва да покрива почти изцяло пържолите. Ако има нужда, добавете още бульон или сметана.
  • 5. Оставете на котлона още 5-6 минути, поръсете със сол, черен и червен пипер. Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте.