Вкусна рецепта, предоставена от Леля Даниела и Виктория - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 500 г Пилешко бонфиле
  • 100 мл Бяло вино
  • 1 глава Лук
  • 2 с.л. Доматено пюре
  • 3 листенца Дафинов лист
  • 4 зрънца Бахар
  • 200 г Ориз Басмати

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
  • 2. Запържете го в тиган с олио.
  • 3. Добавете нарязан лук също да се запържи. Овкусете със сол.
  • 4. Налейте вино и доматеното пюре. Разбъркайте, добавете нарязани гъбите. Подправете с бахар, дафинов лист и черен пипер.
  • 5. Оставете да се готви на среден огън до пълна готовност.
  • 6. Накрая поръсете с наситнен магданоз.
  • 7. Сварете ориза в съотношение 1 към 2 – 1 чаша ориз с 2 чаши вода.
  • 8. След като заври намалете огъня и го оставете да си поеме водата.
  • 9. Овкусете го със зеленчуков микс, черен пипер и масло накрая.
  • 10. Сервирайте винения кебап с гарнитура от сварения ориз.