Вкусна рецепта, предоставена от Леля Даниела и Виктория - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Пилешко бонфиле
- 100 мл Бяло вино
- 1 глава Лук
- 2 с.л. Доматено пюре
- 3 листенца Дафинов лист
- 4 зрънца Бахар
- 200 г Ориз Басмати
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
- 2. Запържете го в тиган с олио.
- 3. Добавете нарязан лук също да се запържи. Овкусете със сол.
- 4. Налейте вино и доматеното пюре. Разбъркайте, добавете нарязани гъбите. Подправете с бахар, дафинов лист и черен пипер.
- 5. Оставете да се готви на среден огън до пълна готовност.
- 6. Накрая поръсете с наситнен магданоз.
- 7. Сварете ориза в съотношение 1 към 2 – 1 чаша ориз с 2 чаши вода.
- 8. След като заври намалете огъня и го оставете да си поеме водата.
- 9. Овкусете го със зеленчуков микс, черен пипер и масло накрая.
- 10. Сервирайте винения кебап с гарнитура от сварения ориз.