Дори и да сте страстен привърженик на месната кухня, не пречи да опитате изкусителната веган рецепта, която избрахме за всички вас. Здравословна, зареждаща и много апетитна.
Съставки
- 1/4 ч.ч. Доматено пюре
- 10 листенца Спанак
- 200 г Домати
- 1 глава Червен лук
- 200 г Гъби
- 5 с.л. Зехтин
- 3/4 ч.ч. Полента
- 2 ч.ч. Вода
Начин на приготвяне
- 1. Водата се сипва в тенджера да кипне. Котлонът се намалява и се добавя полентата. Разбърква се постоянно в продължение на 10 минути, докато поеме водата и се сгъсти.
- 2. Сваля се от котлона и се добавя 1 с.л. зехтин, сол и пипер. Разбърква се добре.
- 3. В кръгла форма за сладкиши или обикновена тава се поставя хартия за печене и се намазва със зехтин.
- 4. Готовата полента се изсипва отгоре, докато е още гореща. Поставя се в хладилника за около 20 минути да изстине добре.
- 5. Фурната се загрява на 220 градуса. Полентата се изважда от хладилника и се слага във фурната за 20 минути. След като се извади, се намазва с останалия зехтин отгоре.
- 6. Идва ред и на доматеното пюре, което се разпределя равномерно. Отгоре се подреждат листата пресен спанак, гъбите, лукът и накрая доматите.
- 7. Тавата отново се връща във фурната за 10 минути. След като готовата пица се извади, се оставя да изстине 10 минути, преди да се нареже и поднесе.