Сърчица за хапване с червен и розов цвят.
Съставки
- 1 бр. Яйце
- 2 ч.л. Бакпулвер
- 1 ч.ч. Захар
- 225 г Краве масло
- 1 бр. Есенция ванилия
- 2 бр. Сладкарски боички
Начин на приготвяне
- 1. Брашното и бакпулверът се разбъркват.
- 2. Отделно се миксират маслото и захарта.
- 3. Яйцата се разбъркват с ванилията. На порции и при непрекъснато бъркане се прибавят сухите продукти.
- 4. След като се образува тесто, 2/3 от него се прехвърля в отделна купа.
- 5. Останалата част се оцветява с червената боя. Червеното тесто се разточва на кора с дебелина 2 см. С формичка се нарязват сърца, които се прилепват едно за друго в редичка.
- 6. Бялото тесто се разточва и с него се завиват сърцата от всички страни, за да се получи кръгло руло. Опакова се с найлоново фолио и се оставят в хладилника за няколко часа.
- 7. Рулото се нарязва на бисквитки с дебелина 1 см, които се подреждат върху хартия за печене на малко разстояние една от друга.
- 8. Пекат се около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.