Помните ли онзи автентичен вкус от детството, който ни изпълваше душата с наслада? Онзи, чиято тайна съставка е любовта на обичливата ни баба.

 

Съставки

  • 2 щипки Сол
  • 1 ч.ч. Олио
  • 4 бр. Люти чушлета
  • 1/4 глава Целина
  • 2 бр. Моркови
  • 4 глави Лук
  • 800 г Боб
  • 2 щипки Червен пипер
  • 2 с.л. Джоджен

Начин на приготвяне

  • 1. Добреизмитият боб се поставя в дълбок съд с дебело дъно. Залива се с около 4 л вода. 
  • 2. Добавят се ситнонарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се и олиото, червеният пипер исушените листа от целина. 
  • 3. Внимавайтеда не направите грешката и да сложите сол на ястието преди бобът да е омекнал.
  • 4. Накраясе пускат и леко препечените сушени люти чушлета. Похлупва се и се вари на тихогън 3 часа.
  • 5. Малкопреди да го свалите от огъня, бобът се овкусява и ароматизира с джоджена.