Помните ли онзи автентичен вкус от детството, който ни изпълваше душата с наслада? Онзи, чиято тайна съставка е любовта на обичливата ни баба.
Съставки
- 2 щипки Сол
- 1 ч.ч. Олио
- 4 бр. Люти чушлета
- 1/4 глава Целина
- 2 бр. Моркови
- 4 глави Лук
- 800 г Боб
- 2 щипки Червен пипер
- 2 с.л. Джоджен
Начин на приготвяне
- 1. Добреизмитият боб се поставя в дълбок съд с дебело дъно. Залива се с около 4 л вода.
- 2. Добавят се ситнонарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се и олиото, червеният пипер исушените листа от целина.
- 3. Внимавайтеда не направите грешката и да сложите сол на ястието преди бобът да е омекнал.
- 4. Накраясе пускат и леко препечените сушени люти чушлета. Похлупва се и се вари на тихогън 3 часа.
- 5. Малкопреди да го свалите от огъня, бобът се овкусява и ароматизира с джоджена.