Любовта дава вкусна външна изява в лицето на тортата "Сърце".

Съставки

  • 1 ч.л. Ванилия
  • 330 г Крема сирене
  • 3 к.ч. Пудра захар
  • 2 1/1 ч.ч. Брашно
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 с.л. Какао
  • 60 г Сладкарска боя
  • 110 г Краве масло
  • 1 1/2 ч.ч. Захар
  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Ванилия
  • 115 г Краве масло
  • 1 ч.ч. Кисело мляко
  • 1 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява на 180 градуса. И се приготвя форма с диаметър 24 см. Същата се застила с хартия за печене и се намазнява.
  • 2. Брашното, бакпулверът, какаото и солта се смесват.
  • 3. В киселото мляко се разтваря червената сладкарска боя.
  • 4. Маслото се разбива със захарта.
  • 5. Яйцата се добавят с разбиване, а накрая – и ванилията.
  • 6. Добавят се брашнената смес и оцветеното мляко.
  • 7. Сместа се пече на три пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  • 8. Прави се шаблон във формата на сърце от хартия.
  • 9. Напълно изстиналите блатове се изрязват, а остатъците се запазват.
  • 10. Всички съставки се смесват и миксират до получаване на кремообразна пухкава смес. Кремът се оставя за 30 минути в хладилника.
  • 11. С половината крем блатовете се съединяват, а с останалите се покрива цялата торта.
  • 12. Остатъците от блатовете се натрошават на трохи и с тях се покрива плътно тортата. По желание може да се поръси с какао или шоколадови стърготини.