Любовта дава вкусна външна изява в лицето на тортата "Сърце".
Съставки
- 1 ч.л. Ванилия
- 330 г Крема сирене
- 3 к.ч. Пудра захар
- 2 1/1 ч.ч. Брашно
- 1 ч.л. Бакпулвер
- 1 ч.л. Сол
- 2 с.л. Какао
- 60 г Сладкарска боя
- 110 г Краве масло
- 1 1/2 ч.ч. Захар
- 2 бр. Яйца
- 1 ч.л. Ванилия
- 115 г Краве масло
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 1 ч.л. Сода за хляб
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 180 градуса. И се приготвя форма с диаметър 24 см. Същата се застила с хартия за печене и се намазнява.
- 2. Брашното, бакпулверът, какаото и солта се смесват.
- 3. В киселото мляко се разтваря червената сладкарска боя.
- 4. Маслото се разбива със захарта.
- 5. Яйцата се добавят с разбиване, а накрая – и ванилията.
- 6. Добавят се брашнената смес и оцветеното мляко.
- 7. Сместа се пече на три пъти в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- 8. Прави се шаблон във формата на сърце от хартия.
- 9. Напълно изстиналите блатове се изрязват, а остатъците се запазват.
- 10. Всички съставки се смесват и миксират до получаване на кремообразна пухкава смес. Кремът се оставя за 30 минути в хладилника.
- 11. С половината крем блатовете се съединяват, а с останалите се покрива цялата торта.
- 12. Остатъците от блатовете се натрошават на трохи и с тях се покрива плътно тортата. По желание може да се поръси с какао или шоколадови стърготини.