Една сметанова торта с горски дъх и много целувки, която извиква детските малинови спомени...

Съставки

  • 3 кофички Квасена сметана
  • 300 г Малини
  • 5 пакета Бишкоти
  • 3 пакета Целувки
  • 1 ч.ч. Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. На дъното на форма за торта се подреждат бишкотите една до друга, като празните участъци в периферията на формата внимателно са запълват с парченца бишкоти.
  • 2. Отгоре се нанася слой с дебелина около ½ см от сметана, която предварително е смесена с пудрата захар.
  • 3. Следва слой натрошени целувки и повторно нанасяне на сметанов крем.
  • 4. Отново се подреждат в същия ред до изчерпване на продуктите.
  • 5. Тортата се завършва със слой целувки, обилно покрит със останалата сметана.
  • 6. Аранжира се с горските плодове – малини (ягоди или боровинки по избор).
  • 7. Задължително условие за сполучлива торта е след като се измайстори, да се постави в хладилника поне за една нощ.