Една сметанова торта с горски дъх и много целувки, която извиква детските малинови спомени...
Съставки
- 3 кофички Квасена сметана
- 300 г Малини
- 5 пакета Бишкоти
- 3 пакета Целувки
- 1 ч.ч. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. На дъното на форма за торта се подреждат бишкотите една до друга, като празните участъци в периферията на формата внимателно са запълват с парченца бишкоти.
- 2. Отгоре се нанася слой с дебелина около ½ см от сметана, която предварително е смесена с пудрата захар.
- 3. Следва слой натрошени целувки и повторно нанасяне на сметанов крем.
- 4. Отново се подреждат в същия ред до изчерпване на продуктите.
- 5. Тортата се завършва със слой целувки, обилно покрит със останалата сметана.
- 6. Аранжира се с горските плодове – малини (ягоди или боровинки по избор).
- 7. Задължително условие за сполучлива торта е след като се измайстори, да се постави в хладилника поне за една нощ.