За да стане крехко телешкото месо, преди да го готвите, го натрийте с лимонов сок. Когато ястието вече е готово, също поръсете с лимонов сок. В тази рецепта допълнителният вкус е от аншоата и чесъна. Те се смесват в лек и вкусен сос.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Черен пипер
- 1/4 ч.ч. Вода
- 2 с.л. Зелен лук
- 2 ч.л. Чесън
- 60 г Аншоа
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 с.л. Лимонов сок
- 4 бр. Телешки гърди без кост
- 1 ч.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Натрийте месото с лимоновия сок. Поръсете го със сол и черен пипер. оставете да поеме ароматите за 10 минути, преди топлинната обработка.
- 2. В тиган сипете зехтина и мазнината от аншоата.
- 3. Нарежете месото на парчета и ги сложете в тигана. Пържете по минута и половина от всяка страна.
- 4. Намачкайте филето от аншоа с нарязания чесън. Когато месото се изпече, сложете парчетата в топла чиния.
- 5. Сипете пастата, направена от аншоа и чесън и зеления лук в тигана и запържете за 30 секунди. Добавете водата и оставете да ври 30 секунди.
- 6. Залейте късчетата месо със соса и поръсете с още малко лимонов сок.