За да стане крехко телешкото месо, преди да го готвите, го натрийте с лимонов сок. Когато ястието вече е готово, също поръсете с лимонов сок. В тази рецепта допълнителният вкус е от аншоата и чесъна. Те се смесват в лек и вкусен сос. 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Черен пипер
  • 1/4 ч.ч. Вода
  • 2 с.л. Зелен лук
  • 2 ч.л. Чесън
  • 60 г Аншоа
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 4 бр. Телешки гърди без кост
  • 1 ч.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Натрийте месото с лимоновия сок. Поръсете го със сол и черен пипер. оставете да поеме ароматите за 10 минути, преди топлинната обработка. 
  • 2. В тиган сипете зехтина и мазнината от аншоата. 
  • 3. Нарежете месото на парчета и ги сложете в тигана. Пържете по минута и половина от всяка страна. 
  • 4. Намачкайте филето от аншоа с нарязания чесън. Когато месото се изпече, сложете парчетата в топла чиния. 
  • 5. Сипете пастата, направена от аншоа и чесън и зеления лук в тигана и запържете за 30 секунди. Добавете водата и оставете да ври 30 секунди. 
  • 6. Залейте късчетата месо със соса и поръсете с още малко лимонов сок.