Деликатен вкус на горски пловоде и хрупкави белтъци, разположени уютно в сладки тестени кошнички.

Съставки

  • 1 бр. Жълтък
  • 1 щипка Сол
  • 90 г Брашно
  • 30 г Бадеми
  • 60 г Краве масло
  • 30г г Пудра захар
  • 3 капки Бадемов екстракт
  • 1 щипка Сол
  • 2 с.л. Захар
  • 1 с.л. Желе от касис
  • 300 г Къпини

Начин на приготвяне

  • 1. Формичките се намазват с олио или масло. Тавата се постила с хартия за печене.
  • 2. Брашното и смлените бадеми се слагат в купа. Маслото се добавя на парченца и сместа се мачка с пръсти, докато се получат трохи.
  • 3. Добавят се пудрата захар, есенцията, солта, жълтъкът и 1 с.л. вода и всичко се меси на гладко тесто.
  • 4. Тестото се оформя на топка, увива се във фолио и се слага в хладилника за около 30 минути.
  • 5. 300 г от измитите и изчистени малини се слагат в тенджера заедно със захарта. Задушават се на тих огън 5 минути, докато омекнат. Тенджерата се снема от котлона.
  • 6. Останалите горски плодове се нарязват и се добавят в тенджерата. Сместа се оставя да се охлади.
  • 7. Работната повърхност се поръсва с брашно. Отгоре се разточва тестото. Изрязват се 6 кръга с големината на формичките, в които се слагат. Блатовете се надупчват с вилица на няколко места.
  • 8. Тарталетите се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна около 12 минути, докато станат златистожълти. Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат.
  • 9. Температурата на фурната се намалява до 160 градуса.
  • 10. Тарталетите се изваждат внимателно от формичките и се нареждат в тава. Плодовете се оставят да се отцедят и с тях се пълнят кошничките. Сместа за целувките са разстила отгоре.
  • 11. За приготвяне на целувки белтъците се разбиват със солта. Постепенно се прибавя захарта и сместа се разбива, докато се получи твърда и лъскава маса.
  • 12. Тарталетите се пекат 10-15 минути и се изваждат от фурната.