Такосите са вкусни, полезни и удобни за хапване. За да сте сигурни, че нищо от пълнежа няма да изпадне в чинийката ви, може да ги завиете на по-стегнато руло.

Пълнежът им в тази рецепта е от скариди, които се комбинират с авокадо и сладка царевица. Хрупкавост ще им придадат пресните листа рукола. Разбира се, може да използвате всяка друга комбинация, която ви допада като вкус. Важното е да имате вид месо, пресен зеленчук и допълнителен продукт за плътен вкус и повече хранителност, като гъби, нахут, царевица и т.н.

Съставки

  • 6 бр. Тако хлебчета
  • 1/2 бурканче Грах от консерва
  • 200 г Рукола
  • 2 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Лимонов сок
  • 1/2 ч.л. Лют червен пипер
  • 1 бр. Авокадо
  • 1/2 бурканче Сладка царевица
  • 1 кутия Бланширани скариди

Начин на приготвяне

  • 1. Скаридите се поръсват с пикантния пипер. В оребрен тиган се сипва зехтина и скаридите се запичат за 2-3 минути от двете страни.  
  • 2. Готовите скариди се поливат още топли с лимонов сок, за да поемат максимално от вкуса и аромата на цитрусовия плод.
  • 3. Питките се поставят за няколко секунди в същия тиган, като леко се завъртат с ръка, за да съберат от отделената от скаридите мазнина.
  • 4. Готовите топли питки се прегъват на две и се пълнят с нарязано авокадо, скариди, царевица, грах и рукола. 
  • 5. Поливат се допълнително с лимонов сок.