Искате да приготвите нещо вкусно и впечатляващо за вечеря? Заложете на следното ястие, вдъхновено от италианската кухня и добре известната за всички нас – Калцоне. Ароматна, сочна и засищаща!
Съставки
- 500 г Бутер тесто
- 50 г Бяло брашно
- 800 г Филе от сьомга
- 2 с.л. Зехтин
- 100 г Черни маслини
- 5 листенца Босилек
- 500 г Чери домати
- 150 г Сирене Моцарела
- 1-2 бр. Яйце
Начин на приготвяне
- 1. Набрашнете работната повърхност и леко разточете бутертестото.
- 2. Поставете го в тава, предварително покрита с хартия за печене.
- 3. Маслините блиндирайте на едри парчета и намажете върху рибата. Отгоре наредете листата босилек, нарязаните на филийки домати и накъсаната на парчета моцарела.
- 4. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Повдигнете краищата на тестото, притиснете и ги прегънете леко навътре.
- 5. Разбийте яйцето и намажете обилно тестото.
- 6. Печете сьомгата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
- 7. Оставете готовата сьомга в тесто да отпочине и нарежете на парчета.