Искате да приготвите нещо вкусно и впечатляващо за вечеря? Заложете на следното ястие, вдъхновено от италианската кухня и добре известната за всички нас – Калцоне. Ароматна, сочна и засищаща!

Съставки

  • 500 г Бутер тесто
  • 50 г Бяло брашно
  • 800 г Филе от сьомга
  • 2 с.л. Зехтин
  • 100 г Черни маслини
  • 5 листенца Босилек
  • 500 г Чери домати
  • 150 г Сирене Моцарела
  • 1-2 бр. Яйце

Начин на приготвяне

  • 1. Набрашнете работната повърхност и леко разточете бутертестото. 
  • 2. Поставете го в тава, предварително покрита с хартия за печене.
  • 3. Маслините блиндирайте на едри парчета и намажете върху рибата. Отгоре наредете листата босилек, нарязаните на филийки домати и накъсаната на парчета моцарела.
  • 4. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Повдигнете краищата на тестото, притиснете и ги прегънете леко навътре.
  • 5. Разбийте яйцето и намажете обилно тестото.
  • 6. Печете сьомгата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 минути.
  • 7. Оставете готовата сьомга в тесто да отпочине и нарежете на парчета.