Вкусна рецепта, предоставена от мама Саша и Иван Христов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Сьомга
  • 1-2 бр. Лимон
  • 200 г Лапад
  • 200 г Киселец
  • 4 скилидки Чесън
  • 100 г Маслини
  • 50 г Лешници
  • 50 г Орехи
  • 50 г Сирене Пармезан

Начин на приготвяне

  • 1. Овкусете рибата със сол, пипер и лимонов сок и я запечатайте на оребрен тиган.
  • 2. Сложете лапада и киселеца да омекнат на пара.
  • 3. Нарежете ги и ги смесете със сметана, зехтин, чесън и сол. Пасирайте до получаването на пюре.
  • 4. За пестото - запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.
  • 5. За да направите пестото запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.