Вкусна рецепта, предоставена от мама Саша и Иван Христов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Сьомга
- 1-2 бр. Лимон
- 200 г Лапад
- 200 г Киселец
- 4 скилидки Чесън
- 100 г Маслини
- 50 г Лешници
- 50 г Орехи
- 50 г Сирене Пармезан
Начин на приготвяне
- 1. Овкусете рибата със сол, пипер и лимонов сок и я запечатайте на оребрен тиган.
- 2. Сложете лапада и киселеца да омекнат на пара.
- 3. Нарежете ги и ги смесете със сметана, зехтин, чесън и сол. Пасирайте до получаването на пюре.
- 4. За пестото - запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.
- 5. За да направите пестото запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.