Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Свинско
  • 100 г Кокосови стърготини
  • 2 бр. Манго
  • 1 глава Червен лук
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 щипка Кафява захар
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 2 с.л. Оцет
  • 1 с.л. Джинджифил
  • 1 с.л. Кориандър
  • 2 бр. Люти червени чушки

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на свинското:Свинското нарежете на тънки флейки и леко го натиснете.
  • 2. Подправете го със сол, оваляйте го с кокос и го изпържете в тиган олио и масло.
  • 3. Начин на приготвяне на чатнито:Нарежете лука и чесъна.
  • 4. Сложете ги в тиган с малко олио да омекнат, заедно със захарта.
  • 5. Добавете обеленото и нарязана на кубчета манго, оцет и мед. 
  • 6. Сложете наситнена лютата чушка, кориандър и джинджифил.
  • 7. Оставете да къкри поне 8 мин. Трябва да се получи с консистенция и структура на конфитюр. Ако се сгъсти много бързо добавете малко вода и оставете да поври на среден огън.
  • 8. Сервирайте свинското, като го позиционирате в средата на чинията, а отгоре сложете от манго чатни соса.