Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Свинско
- 100 г Кокосови стърготини
- 2 бр. Манго
- 1 глава Червен лук
- 1 скилидка Чесън
- 1 щипка Кафява захар
- 2 с.л. Пчелен мед
- 2 с.л. Оцет
- 1 с.л. Джинджифил
- 1 с.л. Кориандър
- 2 бр. Люти червени чушки
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на свинското:Свинското нарежете на тънки флейки и леко го натиснете.
- 2. Подправете го със сол, оваляйте го с кокос и го изпържете в тиган олио и масло.
- 3. Начин на приготвяне на чатнито:Нарежете лука и чесъна.
- 4. Сложете ги в тиган с малко олио да омекнат, заедно със захарта.
- 5. Добавете обеленото и нарязана на кубчета манго, оцет и мед.
- 6. Сложете наситнена лютата чушка, кориандър и джинджифил.
- 7. Оставете да къкри поне 8 мин. Трябва да се получи с консистенция и структура на конфитюр. Ако се сгъсти много бързо добавете малко вода и оставете да поври на среден огън.
- 8. Сервирайте свинското, като го позиционирате в средата на чинията, а отгоре сложете от манго чатни соса.