Зимните месеци са изключително подходящи за приготвяне на ястия с месо и кисело зеле. Свинското месо е плътно и се съчетава чудесно с ефирния вкус на киселото зеле.

 

Тази рецепта традиционно се приготвя за Ивановден.

Съставки

  • 200 мл Зелев сок
  • 1 с.л. Червен пипер
  • 4 с.л. Олио
  • 2 бр. Кисело зеле
  • 500 г Свински ребърца

Начин на приготвяне

  • 1. Месото се разделя на порции и се поръсва с червен пипер.
  • 2. Зелките се нарязват на ситно и се нареждат в тенджера по следния начин - ред зеле, ред месо, като най-отгоре остава зелето. Прибавя се сгорещеното олио и се залива с равни части зелева чорба и гореща вода.
  • 3. Захлупва се плътно и се вари на тих огън, докато остане на мазнина.