Зимните месеци са изключително подходящи за приготвяне на ястия с месо и кисело зеле. Свинското месо е плътно и се съчетава чудесно с ефирния вкус на киселото зеле.
Тази рецепта традиционно се приготвя за Ивановден.
Съставки
- 200 мл Зелев сок
- 1 с.л. Червен пипер
- 4 с.л. Олио
- 2 бр. Кисело зеле
- 500 г Свински ребърца
Начин на приготвяне
- 1. Месото се разделя на порции и се поръсва с червен пипер.
- 2. Зелките се нарязват на ситно и се нареждат в тенджера по следния начин - ред зеле, ред месо, като най-отгоре остава зелето. Прибавя се сгорещеното олио и се залива с равни части зелева чорба и гореща вода.
- 3. Захлупва се плътно и се вари на тих огън, докато остане на мазнина.