Гарнирани по уникален начин.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 20 мл Зехтин
- 1 скилидка Чесън
- 1 ч.л. Риган
- 1/2 връзка Магданоз
- 200 г Черни маслини
- 4 бр. Червени чушки
- 100 г Овче сирене
- 800 г Свинско контрафиле
- 1-2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Месото се обезципява. Чушките за запичат.
- 2. Нарязва се на осем парчета, подправя се със сол и черен пипер и се запържва за кратко в зехтина от всички страни на силен огън.
- 3. Натрошеното сирене се смесва с почистените от костилките и наситнени маслини, нарязаните на кубчета червени чушки, стрития с малко сол на паста чесън, ригана и наситнения магданоз.
- 4. Сместа се разпределя върху месото и ястието се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
- 5. Съвет: Времето за печене на месото зависи от мощността на фурната, дебелината на месото и от продължителността на запържването му.