Ароматно свинско печено с прекрасна хрупкава коричка. Вкусът му ще стане перфектен, ако използвате пресни подправки.
Свинското месо трябва да е обезкостено и без кожа. Добре е предварително да извадите месото от хладилника, за да е на стайна температура. Така по-лесно се загъва на руло и се пече по-равномерно.
Хлебните кубчета пригответе като нарежете хляб и оставите за 1 час във фурна на 150 градуса.
Съставки
- 3 кг Свинско контрафиле
- 3 с.л. Краве масло
- 1/4 ч.ч. Зехтин
- 1 глава Кромид лук
- 4 скилидки Чесън
- 1/2 ч.л. Семе от копър
- 1/2 ч.л. Индийско орехче
- 2 ч.ч. Сухар
- 1/2 ч.л. Лют червен пипер
- 1/2 ч.ч. Магданоз
- 1 ч.ч. Листа от спанак
- 1 с.л. Мащерка
- 1/2 ч.ч. Лимонова кора
- 1/2 ч.ч. Сирене Пекорино
Начин на приготвяне
- 1. В средно голям тиган смесете маслото с 3 супени лъжици зехтин. Когато се хомогенизират, добавете лука. Овкусете със сол и черен пипер и гответе 12-14 минути, докато лукът стане златист.
- 2. Добавете чесъна, смляното семе от копър, индийското орехче и лютия пипер и разбъркайте.
- 3. Изсипете в купа и оставете да се охлади. Добавете в сместа кубчета хляб, сиренето, магданоза, нарязан на едро, спанака, мащерката и лимоновата кора.
- 4. Натъркайте обилно свинското месо със сол и пипер. Разстелете пълнежа на равномерен слой и завийте на стегнато руло. Завържете с тънки памучни или ленени конци.
- 5. Поставете месото в тавичка и облейте със зехтин.
- 6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане златисто за около 30 минути. Завъртете тавата и намалете фурната до 180° С. Продължете да печете още около 1 час.
- 7. Нарежете по маркираните от конците редове и сервирайте.