Ароматно свинско печено с прекрасна хрупкава коричка. Вкусът му ще стане перфектен, ако използвате пресни подправки. 

Свинското месо трябва да е обезкостено и без кожа. Добре е предварително да извадите месото от хладилника, за да е на стайна температура. Така по-лесно се загъва на руло и се пече по-равномерно.

Хлебните кубчета пригответе като нарежете хляб и оставите за 1 час във фурна на 150 градуса. 

 

 







 



Съставки

  • 3 кг Свинско контрафиле
  • 3 с.л. Краве масло
  • 1/4 ч.ч. Зехтин
  • 1 глава Кромид лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 1/2 ч.л. Семе от копър
  • 1/2 ч.л. Индийско орехче
  • 2 ч.ч. Сухар
  • 1/2 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.ч. Магданоз
  • 1 ч.ч. Листа от спанак
  • 1 с.л. Мащерка
  • 1/2 ч.ч. Лимонова кора
  • 1/2 ч.ч. Сирене Пекорино

Начин на приготвяне

  • 1. В средно голям тиган смесете маслото с 3 супени лъжици зехтин. Когато се хомогенизират, добавете лука. Овкусете със сол и черен пипер и гответе 12-14 минути, докато лукът стане златист. 
  • 2. Добавете чесъна, смляното семе от копър, индийското орехче и лютия пипер и разбъркайте.
  • 3. Изсипете в купа и оставете да се охлади. Добавете в сместа кубчета хляб, сиренето, магданоза, нарязан на едро, спанака, мащерката и лимоновата кора. 
  • 4. Натъркайте обилно свинското месо със сол и пипер. Разстелете пълнежа на равномерен слой и завийте на стегнато руло. Завържете с тънки памучни или ленени конци. 
  • 5. Поставете месото в тавичка и облейте със зехтин.
  • 6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане златисто за около 30 минути. Завъртете тавата и намалете фурната до 180° С. Продължете да печете още около 1 час.
  • 7. Нарежете по маркираните от конците редове и сервирайте.