Вкусна крем супа от фрeнската кухня, която може да разнообрази менюто Ви.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1/2 кг Кестен
- 1 глава Лук
- 1 глава Целина
- 1 връзка Магданоз
- 1/2 ч.ч. Растителна сметана
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Кестените предваритeлно се цепват с остър нож и се сваряват в подсолена вода.
- 2. Обелват се и се смачкват. Слагат се в тенджера с 4-5 чаши вряла вода.
- 3. Прибавят се лукът, нарязан на дребно, и целината, настъргана на ситно ренде.
- 4. Сместа се оставя да поври до омекване на зеленчуците и се подправя с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз.
- 5. Накрая към супата се прибавя растителна сметана. Съвет: Всяка порция може да се гарнира с цяла кестенова ядка.