Вкусна крем супа от фрeнската кухня, която може да разнообрази менюто Ви.

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1/2 кг Кестен
  • 1 глава Лук
  • 1 глава Целина
  • 1 връзка Магданоз
  • 1/2 ч.ч. Растителна сметана
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Кестените предваритeлно се цепват с остър нож и се сваряват в подсолена вода.
  • 2. Обелват се и се смачкват. Слагат се в тенджера с 4-5 чаши вряла вода.
  • 3. Прибавят се лукът, нарязан на дребно, и целината, настъргана на ситно ренде.
  • 4. Сместа се оставя да поври до омекване на зеленчуците и се подправя с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз.
  • 5. Накрая към супата се прибавя растителна сметана. Съвет: Всяка порция може да се гарнира с цяла кестенова ядка.