Неподражаем вкус на ябълки и моркови, който е съчетан умело в една хапка суфле.

Съставки

  • 4 бр. Яйца
  • 40 г Захар
  • 300 г Моркови
  • 300 г Ябълки
  • 200 г Прясно мляко
  • 40 г Грис

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите се нарязват на неголеми парчета и заедно с изчистените ябълки се пасират в блендера.
  • 2. Получената смес се задушава в прясното мляко и се смесва с 40 г грис, 40 г захар и суровите жълтъци на 4 яйца.
  • 3. Добавят се кравето масло и разбитите на сняг белтъци.
  • 4. Всичко се разбърква и се изсипва във форма, намазана с масло. Пече се във фурната на водна баня.