Вкусна рецепта, предоставена от мама Боряна Пандева и Мартина Янакиева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 8 листа Зелена салата
  • 1 връзка Зелен лук
  • 2 с.л. Кисело мляко
  • 3 с.л. Майонеза
  • 50 г Черни маслини
  • 2 бр. Пилешки бутчета
  • 1 ч.л. Сол
  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 с.л. Ленено брашно
  • 1 ч.ч. Бяло брашно
  • 2 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на палачинките:
  • 2. В купа разбийте яйцата, прибавете солта и половината прясномляко.
  • 3. Разбъркайтехубаво и добавете лененото брашно и пресятото бяло брашно.
  • 4. Полученототесто разредете с останалото прясно мляко.
  • 5. През това време загрейтетиган с незалепващо покритие сминимално количество мазнина и изпържете палачинките по минутка от всяка страна,като след всяка,намазвайте тигана отново със зехтин.
  • 6. Начин на приготвяне на плънката:
  • 7. Пилешкото месо сварете.След това го запечете взагрят тиган с малко зехтин.
  • 8. Добавете нарязаните на две бейби царевички, нарязани маслините, червен, бял пипер и сол.
  • 9. Направете сос катосмесите майонеза и кисело мляко.
  • 10. Върхувсяка палачинка сложете листо салата, а върху него от плънката. 
  • 11. Полейтеги леко със сосчето и поръсете с нарязания на ситно пресен лук. Завийтеги на руло исервирайте.