Вкусна рецепта, предоставена от мама Боряна Пандева и Мартина Янакиева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 8 листа Зелена салата
- 1 връзка Зелен лук
- 2 с.л. Кисело мляко
- 3 с.л. Майонеза
- 50 г Черни маслини
- 2 бр. Пилешки бутчета
- 1 ч.л. Сол
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 2 с.л. Ленено брашно
- 1 ч.ч. Бяло брашно
- 2 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на палачинките:
- 2. В купа разбийте яйцата, прибавете солта и половината прясномляко.
- 3. Разбъркайтехубаво и добавете лененото брашно и пресятото бяло брашно.
- 4. Полученототесто разредете с останалото прясно мляко.
- 5. През това време загрейтетиган с незалепващо покритие сминимално количество мазнина и изпържете палачинките по минутка от всяка страна,като след всяка,намазвайте тигана отново със зехтин.
- 6. Начин на приготвяне на плънката:
- 7. Пилешкото месо сварете.След това го запечете взагрят тиган с малко зехтин.
- 8. Добавете нарязаните на две бейби царевички, нарязани маслините, червен, бял пипер и сол.
- 9. Направете сос катосмесите майонеза и кисело мляко.
- 10. Върхувсяка палачинка сложете листо салата, а върху него от плънката.
- 11. Полейтеги леко със сосчето и поръсете с нарязания на ситно пресен лук. Завийтеги на руло исервирайте.