Това е предястието, с което ще впечатлите и най-капризните гости. Но със сигурност не ви е нужен специален повод, за да си го приготвите. Тази желирана торта може да направите, като смесите различни продукти. Така че смело я пригответе, ако в хладилника има останало малко от това и малко от онова.

 

Съставки

  • 250 мл Бульон
  • 3 розички Карфиол
  • 2 бр. Кисели краставички
  • 5 бр. Яйца
  • 50 г Царевица
  • 50 г Грах от консерва
  • 2 бр. Моркови
  • 500 г Пушена шунка
  • 10 г Желатин

Начин на приготвяне

  • 1. Морковите се сваряват цели. След като изстинат, се нарязват на дребни квадратчета. 
  • 2. Яйцата се сваряват за 10-12 мин, за да са твърди. Режат се на кръгчета с дебелина 1-2 см.
  • 3. Шунката се нарязва на къди лентички. 
  • 4. Всички зеленчуци се посоляват на вкус.
  • 5. Желатинът се залива с половин чаша студен бульон. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Внимавайте да не заври, защото ще изгуби желиращите си свойства. Желатинът се добавя в бульона. 
  • 6.  Дъното и стените на кръгла форма за кекс се застила със свежо фолио. 
  • 7. По дъното се нареждат нарязаните яйца. В средата се слага карфиолът.
  • 8. Изсипват се половината от останалата смес. Сипва се и половината бульон с желатин. След това се слага втори пласт зеленчуци и се сипва останалият бульон. 
  • 9. Тръснете няколко пъти формата, за да се наместят зеленчуците и да се запълнят дупките помежду им. Покрийте формата с фолио и приберете в хладилника за 2 часа. 
  • 10. След като я извадите от хладилника, оставете да отпусне за 10 минути. След това обърнете формата върху поднос и махнете фолиото.