Ако имате стар, изсъхнал хляб, не бързайте да го изхвърляте. Той е чудесен за направата на тази торта. Магическата съставка в тази рецепта се нарича прясно мляко. Всяка твърда филийка хляб се потапя за кратко в млякото и така става мека и обогатена с вкусове и аромати.
Съставки
- 200 г Топено сирене
- 1 с.л. Лимонов сок
- 100 мл Прясно мляко
- 6 с.л. Песто
- 2 бр. Яйца
- 9 бр. Печени червени чушки
- 200 г Кашкавал
- 200 г Лека майонеза
- 12 бр. Шунка
- 250 г Квасена сметана
- 9 филии Хляб
Начин на приготвяне
- 1. Сипете прясното мляко в плитка чиния. Потопете всяка филия хляб от двете страни в млякото, за няколко секунди.
- 2. Сварете яйцата. Нарежете кашкавала на тънко. Обелете печените чушки и ги нарежете на две. Тортата е готова за сглобяване.
- 3. На продълговата тава подредете три от филийките една до друга. Намажете ги с тънък слой топено сирене. Отгоре поставете три резена от печената чушка, два резена шунка и два кашкавал. Върху кашкавала намажете малко от пестото и поставете следващата филийка. Направете още един ред по същия начин, а след това продължете и с останалите филийки. .
- 4. Останалата майонеза се разбърква със заквасената сметана и лимоновия сок. Със сместа се намазва тортата отстрани и отгоре. Може да украсите с пресни зеленчуци и зелени подправки. Оставете да престои в хладилника една нощ.