Вкусна рецепта, предоставена от мама Теодора и Кристина Генкови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 700 г Кайма
  • 1 с.л. Кардамон
  • 1 с.л. Кимион
  • 1 с.л. Къри
  • 1 глава Лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Сос Уорчестър
  • 2 бр. Домати
  • 1 бр. Маруля
  • 1-2 глави Червен лук
  • 4 бр. Кисели краставички
  • 4 резена Сирене Чедър
  • 4 бр. Кръгли хлебчета
  • 2-3 бр. Люти чушлета
  • 2 с.л. Майонеза
  • 1 ч.л. Горчица
  • 2 с.л. Кисело мляко
  • 1 ч.л. Пчелен мед

Начин на приготвяне

  • 1. В купа сложете каймата.
  • 2. Добавете настърган лук и намачкан чесън.
  • 3. Счукайте кардамона и заедно с кимиона и кърито го добавете в каймата.
  • 4. Сложете черния чай, сос Уорчестър и сол на вкус.
  • 5. Омесете хубаво каймата и оформете плоски кюфтета. 
  • 6. Запечатайте всяко кюфте на грил тиган за по 1 минута от двете страни.
  • 7. Разрежете хлебчетата по средата и ги изпечете на грил тигана.
  • 8. Нарежете лука на кръгчета и също го запечете.
  • 9. Направете соса като наситнете киселите краставички и ги смесите с майонеза, горчица, кисело мляко и мед.
  • 10. Намажете питките със соса, отгоре сложете листо маруля кюфтето, слайс чедър, кръгче домат, червен лук на шайби, кисела краставица.
  • 11. Намажете и горната част на питката и затворете сандвича.
  • 12. Сервирайте бургера с люта чушка и допълнително марули, домати и сос.