Вкусна рецепта, предоставена от мама Теодора и Кристина Генкови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Кайма
- 1 с.л. Кардамон
- 1 с.л. Кимион
- 1 с.л. Къри
- 1 глава Лук
- 4 скилидки Чесън
- 2 с.л. Сос Уорчестър
- 2 бр. Домати
- 1 бр. Маруля
- 1-2 глави Червен лук
- 4 бр. Кисели краставички
- 4 резена Сирене Чедър
- 4 бр. Кръгли хлебчета
- 2-3 бр. Люти чушлета
- 2 с.л. Майонеза
- 1 ч.л. Горчица
- 2 с.л. Кисело мляко
- 1 ч.л. Пчелен мед
Начин на приготвяне
- 1. В купа сложете каймата.
- 2. Добавете настърган лук и намачкан чесън.
- 3. Счукайте кардамона и заедно с кимиона и кърито го добавете в каймата.
- 4. Сложете черния чай, сос Уорчестър и сол на вкус.
- 5. Омесете хубаво каймата и оформете плоски кюфтета.
- 6. Запечатайте всяко кюфте на грил тиган за по 1 минута от двете страни.
- 7. Разрежете хлебчетата по средата и ги изпечете на грил тигана.
- 8. Нарежете лука на кръгчета и също го запечете.
- 9. Направете соса като наситнете киселите краставички и ги смесите с майонеза, горчица, кисело мляко и мед.
- 10. Намажете питките със соса, отгоре сложете листо маруля кюфтето, слайс чедър, кръгче домат, червен лук на шайби, кисела краставица.
- 11. Намажете и горната част на питката и затворете сандвича.
- 12. Сервирайте бургера с люта чушка и допълнително марули, домати и сос.