Важното при приготвянето на тази салата е да не преварите картофите. Когато се смесят с останалите съставки, те трява добре да се разбъркат. Затова е нужно да останат на ясно обособени парченца, а не да са кашкави.
За приятния вкус е добре подправките да са пресни, нарязани на не много едро. Ако обичате да експериментирате с вкусовете, може да използвате пушена майонеза. Тя се комбинира добре с картофите.
Съставки
- 2 с.л. Листа от босилек
- 2 с.л. Листа от босилек
- 3 стръка Зелен лук
- 3.4 ч.ч. Майонеза
- 3 с.л. Оцет
- 500 г Картофи
- 1 с.л. Копър
- 1 с.л. Лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1. Сварете картофите в леко подсолена вода. Когато водата кипне, намалете котлона и оставете на ниска температура. Варят се около 17 минути. Отцедете водата и оставете да се охладят.
- 2. Нарежете на парчета. Запълнете един ред от голяма купа с картофи. Поръсете с оцет, сол и пипер. Следващ ред картофи и отново подправки.
- 3. Поставете и останалите продукти - майонезата, подправките и лимоновите кори. Разбъркайте внимателно.
- 4. Покрийте с кърпа. Добре е да оставите салатата известно време да престои, за да поеме всички вкусове и аромати.