Сладкото бисквитено руло е десерт с традиции. Бисквитите са продукт, с който могат да се направят много ястия - да бъдат основа за пай, да са основен продукт в десерт, а и да се използват само за декорация.
В това руло се смесват два цвята - ванилово и каково. Трябва да престои в хладилника поне една нощ, за да стегне. Така при рязане, ще се получават добре оформени кръгчета, без да се смачква.
Съставки
- 2 пакета Маслени бисквити
- 2 с.л. Какао
- 250 г Вода
- 2 с.л. Пудра захар
- 1 ч.ч. Сухо мляко
- 1 ч.ч. Пудра захар
- 250 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Смелете или намачкайте бисквитите на трохи. Добавете пудрата захар (2 с.л.), какаото и водата. Омесете меко тесто.
- 2. В друга купа смесете сухото мляко, пудрата захар (1 ч.ч.) и маслото - размекнато на стайна температура.
- 3. Поставя се в хладилника, за да стегне.