Тези сладки се приготвят не със сурови, а с твърдо сварени яйца. Ако ви останат такива от вечерята или закуската, не се чудете какво да ги правите - измайсторете този десерт.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 200 г Краве масло
- 1 ч.ч. Захар
- 2 ч.ч. Брашно
- 1 щипка Сол
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 200 г Черен шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте захарта и маслото с миксер, докато се получи пухкав крем.
- 2. Нарежете яйцата на малки парчета, добавете солта и сипете в крема. Отново разбийте с миксер.
- 3. Смесете содата с брашното и постепенно го добавете към сместа. Разбъркайте с дървена лъжица.
- 4. Нарежете шоколада на малки парчета. Объркайте всичко, докато се получи меко тесто.
- 5. Вземайте от сместа по 1 с. л. Оформете бисквитки в тава, върху хартия за печене.
- 6. Печете на 180 градуса с вентилатор за 15 минути.