Когато ни се дояде нещо сладко, често имаме предвид шоколад. Тези шоколадови сладки са изключително подходящи именно за такива случаи. Може да ги съхранявате в стъклен буркан, кутия или керамичен съд дълго време.
Съставките им са лесно достъпни и ги има във всяка кухня.
Съставки
- 210 г Черен шоколад
- 30 г Краве масло
- 1 бр. Яйце
- 80 г Кафява захар
- 60 г Брашно
- 1/2 ч.л. Кафе
- 1 пакетче Ванилия
- 1 ч.л. Суха мая
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 180ºC. Застелете тава с хартия за печене.
- 2. Поставете 110 г от шоколада, заедно с маслото, в купа. Може да разтопите на водна баня на котлона или да поставите за 30 секунди в микровълновата.
- 3. В отделна купа разбийте яйцето със захарта, кафето и ванилията, докато се получи хомогенна смес.
- 4. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.
- 5. Накрая сипете брашното, предварително смесено със сухата мая.
- 6. Разбъркайте, докато всичко се смеси.
- 7. Поставете тестото в сладкарски пош и шприцовайте или използвайте лъжица, за да оформите. Добре е сладките да са на разстояние една от друга, защото по време на печенето се надуват.
- 8. Поставете малки парченца от шоколада върху всяка бисквита.
- 9. Печете не повече от 10 минути. Извадете с шпатула. Оставете да се охладят.