Когато ни се дояде нещо сладко, често имаме предвид шоколад. Тези шоколадови сладки са изключително подходящи именно за такива случаи. Може да ги съхранявате в стъклен буркан, кутия или керамичен съд дълго време. 


Съставките им са лесно достъпни и ги има във всяка кухня.  



Съставки

  • 210 г Черен шоколад
  • 30 г Краве масло
  • 1 бр. Яйце
  • 80 г Кафява захар
  • 60 г Брашно
  • 1/2 ч.л. Кафе
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1 ч.л. Суха мая

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 180ºC. Застелете тава с хартия за печене. 
  • 2. Поставете 110 г от шоколада, заедно с маслото, в купа. Може да разтопите на водна баня на котлона или да поставите за 30 секунди в микровълновата. 
  • 3. В отделна купа разбийте яйцето със захарта, кафето и ванилията, докато се получи хомогенна смес.
  • 4. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.
  • 5. Накрая сипете брашното, предварително смесено със сухата мая. 
  • 6. Разбъркайте, докато всичко се смеси.
  • 7. Поставете тестото в сладкарски пош и шприцовайте или използвайте лъжица, за да оформите. Добре е сладките да са на разстояние една от друга, защото по време на печенето се надуват. 
  • 8. Поставете малки парченца от шоколада върху всяка бисквита.
  • 9. Печете не повече от 10 минути. Извадете с шпатула. Оставете да се охладят.