Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана  Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 600 г Свинско контрафиле
  • 300 г Спанак
  • 50 г Краве масло
  • 4 бр. Моркови
  • 1-2 бр. Ябълка
  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 30 г Краве масло
  • 50 мл Сметана

Начин на приготвяне

  • 1. В чиния смесете мащерка, риган, сол, черен пипер.
  • 2. Оваляйте месото в микса от подправки и го изпържете в тиган със зехтин. 
  • 3. Когато месото се запече добре отвън го извадете и деглазирайте тигана с бяло вино. Оставете да му изври алкохола.
  • 4. Нарежете месото на филийки под ъгъл и ги върнете в тигана с бялото вино да продължи да се готви до готовност.
  • 5. Нарежете месото на филийки под ъгъл и ги върнете в тигана с бялото вино да продължи да се готви до готовност.
  • 6. Спанака сложете в тиган да се размрази и запържи. Добавете джоджен, сол и масло. Пасирайте пюрето.
  • 7. За да направите пюрето от моркови обелете морковите и ябълката.
  • 8. Нарежете ги и ги сложете в подсолена вода се са сварят.
  • 9. Пасирайте ги като добавите масло, сметана, мед и сол.
  • 10. Сервирайте скалопините, гарнирани с двата вида пюре.