Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариана Мерджанова и Веселина Христова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 600 г Свинско контрафиле
- 300 г Спанак
- 50 г Краве масло
- 4 бр. Моркови
- 1-2 бр. Ябълка
- 1 с.л. Пчелен мед
- 30 г Краве масло
- 50 мл Сметана
Начин на приготвяне
- 1. В чиния смесете мащерка, риган, сол, черен пипер.
- 2. Оваляйте месото в микса от подправки и го изпържете в тиган със зехтин.
- 3. Когато месото се запече добре отвън го извадете и деглазирайте тигана с бяло вино. Оставете да му изври алкохола.
- 4. Нарежете месото на филийки под ъгъл и ги върнете в тигана с бялото вино да продължи да се готви до готовност.
- 5. Нарежете месото на филийки под ъгъл и ги върнете в тигана с бялото вино да продължи да се готви до готовност.
- 6. Спанака сложете в тиган да се размрази и запържи. Добавете джоджен, сол и масло. Пасирайте пюрето.
- 7. За да направите пюрето от моркови обелете морковите и ябълката.
- 8. Нарежете ги и ги сложете в подсолена вода се са сварят.
- 9. Пасирайте ги като добавите масло, сметана, мед и сол.
- 10. Сервирайте скалопините, гарнирани с двата вида пюре.