Вкусна рецепта, предоставена от мама Илиана и Андрей - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Лаврак
- 1-2 бр. Портокал
- 1-2 бр. Лимон
Начин на приготвяне
- 1. Филетирайте рибата, направете разрези в кожата и я шпиковайте с каперси, аншоа и маслини на кръгчета.
- 2. Оваляйте рибата в брашно и я изпържете.
- 3. За да направите соса изстискайте сока от лимона и портокала и оставете в тенджерка на котлона да се редуцира. Накрая го монтирайте с малко масло.
- 4. За салатата - накъсайте всички зеленчуци в купа.
- 5. Направете дресинг от зехтин, лимон, горчица, мед и сол и с него овкусете салатата.
- 6. Поръсва я със зърна нар.
- 7. Сервирайте рибата леко полята със соса и гарнирана със салатата.