Вкусна рецепта, предоставена от мама Илиана и Андрей - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Лаврак
  • 1-2 бр. Портокал
  • 1-2 бр. Лимон

Начин на приготвяне

  • 1. Филетирайте рибата, направете разрези в кожата и я шпиковайте с каперси, аншоа и маслини на кръгчета.
  • 2. Оваляйте рибата в брашно и я изпържете.
  • 3. За да направите соса изстискайте сока от лимона и портокала и оставете в тенджерка на котлона да се редуцира. Накрая го монтирайте с малко масло.
  • 4. За салатата - накъсайте всички зеленчуци в купа.
  • 5. Направете дресинг от зехтин, лимон, горчица, мед и сол и  с него овкусете салатата.
  • 6. Поръсва я със зърна нар.
  • 7. Сервирайте рибата леко полята със соса и гарнирана със салатата.