Този сладкиш е сочен и наситено шоколадов. Съдържа какао както в блата, така и в глазурата. В средата остава сочен и леко влажен, за да кореспондира добре с шоколадовия сос. За да сте сигурни, че е добре напоен, надупчете сладкиша по цялата повърхност. 


Необходимите продукти за глазурата са:

70 г масло
1/2 ч.ч. захар
4 с.л. вода
6 с.л. прясно мляко
4 с.л. какао
1 с.л. брашно

 

Шоколадовият сладкиш с глазура е най-добрият приятел на следобедното кафе или какао. 

 

Съставки

  • 2 бр. Яйца
  • 1,5 ч.ч. Брашно
  • 2 с.л. Какао
  • 1 ч.ч. Кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 1 ч.ч. Захар
  • 1 ч.л. Оцет
  • 1 ч.л. Сода за хляб

Начин на приготвяне

  • 1. Разбийте яйцата с телена бъркалка. Разбъркайте киселото мляко и го добавете към яйцата.
  • 2. Сипете олиото и захарта и разбъркайте, докато стане хомогенна смес.
  • 3. В малка купичка смесете содата и оцета и леко разбъркайте. Сместа ще шупне. След като това стане, прибавете към сместа.
  • 4. Пресейте брашното в тава и добавете към него какаото. Лъжица по лъжица, добавете брашняната смес към яйцата. Бъркайте, докато цялото тесто се усвои от тестото.
  • 5. Изсипете го в тавичката с диаметър 25 см, намазана с олио. Печете 40 минути на включен горен и долен реотан. Може да проверите дали е изпечен като забиете шишче или клечка за зъби в средата. Ако тя излиза, без по нея да са полепнали трохи, значи е изпечено. Оставете да се охлади. 
  • 6. За глазурата сипете маслото, млякото, водата, захарта и какаото в касерола и загрейте на котлона, докато се разтопи всичко. Бъркайте непрекъснато, за да стане хомогенно. За да стане малко по-плътна смес, добавете 1 с. л. брашно и разбъркайте, за да не остане на бучки.
  • 7. Набодете повърхността на сладкиша с вилица. Залейте с глазурата.