Този сладкиш е сочен и наситено шоколадов. Съдържа какао както в блата, така и в глазурата. В средата остава сочен и леко влажен, за да кореспондира добре с шоколадовия сос. За да сте сигурни, че е добре напоен, надупчете сладкиша по цялата повърхност.
Необходимите продукти за глазурата са:
70 г масло
1/2 ч.ч. захар
4 с.л. вода
6 с.л. прясно мляко
4 с.л. какао
1 с.л. брашно
Шоколадовият сладкиш с глазура е най-добрият приятел на следобедното кафе или какао.
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 1,5 ч.ч. Брашно
- 2 с.л. Какао
- 1 ч.ч. Кисело мляко
- 1/2 ч.ч. Олио
- 1 ч.ч. Захар
- 1 ч.л. Оцет
- 1 ч.л. Сода за хляб
Начин на приготвяне
- 1. Разбийте яйцата с телена бъркалка. Разбъркайте киселото мляко и го добавете към яйцата.
- 2. Сипете олиото и захарта и разбъркайте, докато стане хомогенна смес.
- 3. В малка купичка смесете содата и оцета и леко разбъркайте. Сместа ще шупне. След като това стане, прибавете към сместа.
- 4. Пресейте брашното в тава и добавете към него какаото. Лъжица по лъжица, добавете брашняната смес към яйцата. Бъркайте, докато цялото тесто се усвои от тестото.
- 5. Изсипете го в тавичката с диаметър 25 см, намазана с олио. Печете 40 минути на включен горен и долен реотан. Може да проверите дали е изпечен като забиете шишче или клечка за зъби в средата. Ако тя излиза, без по нея да са полепнали трохи, значи е изпечено. Оставете да се охлади.
- 6. За глазурата сипете маслото, млякото, водата, захарта и какаото в касерола и загрейте на котлона, докато се разтопи всичко. Бъркайте непрекъснато, за да стане хомогенно. За да стане малко по-плътна смес, добавете 1 с. л. брашно и разбъркайте, за да не остане на бучки.
- 7. Набодете повърхността на сладкиша с вилица. Залейте с глазурата.