В нощта срещу 1 ноември по повод Хелоуин улиците се изпъстрят с тиквени фенери и хора със страшни маскировки. За тях е добре да поготвите бонбони, за да не ви направят номер или пакост. А за себе си направете този изключително вкусен шоколадов пудинг.

Духчетата може да направите от меренг, като разбиете
белтъците на 3 яйца
100 г кристална захар
150 г пудра захар.

Разбива се, докато не се убедите, че кремът е плътен. Когат повдигнете бъркалките на миксера, върховете на образувалите се формички, не бива да падат.

Направете духчетата като класически целувки - с леко изтеглен връх. Печете на 100 градуса за 1 час. След това може да им изрисувате шоколадови очи и уста.

Друг вариант е да използвате бонбони маршмелоу и с тях да направите фондан.

Разтопете 200 г бонбони маршмелоу и ги смесете с 30 мл вода, 20 г масло и 
450 г пудра захар. Става меко тесто, от което може да моделирате фигурките. 

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 1/2 ч.ч. Какао
  • 1/2 ч.ч. Черен шоколад
  • 300 мл Прясно мляко
  • 50 г Шоколадов пудинг

Начин на приготвяне

  • 1. Начукайте шоколадовите бисквити, докато станат на трохи. Направете го в дълбока купа или върху дървена дъска, като предварително сложите найлон върху бисквитите, за да не хвърчат парченца от тях. 
  • 2. В тенджера сипете захарта, какаото и половин чаена чаша от прясното мляко. Сложете на слаб котлон, докато се стопи захарта. Бъркайте периодично.
  • 3. В друг съд смесете сметаната с начупения шоколад и останалото прясно мляко. Оставете да покъкри на тих огън няколко минути. 
  • 4. Разтворете пудинга в 1/2 ч. ч. прясно мляко. Внимавайте да не останат бучки. Добавете го на тънка струйка във врящата сметана с шоколад и бъркайте.
  • 5. Когато леко се охлади, добавете сместа с какаото. Става плътен, шоколадов крем.
  • 6. Изсипете го в прозрачни чашки или купички. Посипете бисквитените трохи.
  • 7. Най-отгоре декорирайте с белите духчета.