В нощта срещу 1 ноември по повод Хелоуин улиците се изпъстрят с тиквени фенери и хора със страшни маскировки. За тях е добре да поготвите бонбони, за да не ви направят номер или пакост. А за себе си направете този изключително вкусен шоколадов пудинг.
Духчетата може да направите от меренг, като разбиете
белтъците на 3 яйца
100 г кристална захар
150 г пудра захар.
Разбива се, докато не се убедите, че кремът е плътен. Когат повдигнете бъркалките на миксера, върховете на образувалите се формички, не бива да падат.
Направете духчетата като класически целувки - с леко изтеглен връх. Печете на 100 градуса за 1 час. След това може да им изрисувате шоколадови очи и уста.
Друг вариант е да използвате бонбони маршмелоу и с тях да направите фондан.
Разтопете 200 г бонбони маршмелоу и ги смесете с 30 мл вода, 20 г масло и
450 г пудра захар. Става меко тесто, от което може да моделирате фигурките.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Захар
- 1/2 ч.ч. Какао
- 1/2 ч.ч. Черен шоколад
- 300 мл Прясно мляко
- 50 г Шоколадов пудинг
Начин на приготвяне
- 1. Начукайте шоколадовите бисквити, докато станат на трохи. Направете го в дълбока купа или върху дървена дъска, като предварително сложите найлон върху бисквитите, за да не хвърчат парченца от тях.
- 2. В тенджера сипете захарта, какаото и половин чаена чаша от прясното мляко. Сложете на слаб котлон, докато се стопи захарта. Бъркайте периодично.
- 3. В друг съд смесете сметаната с начупения шоколад и останалото прясно мляко. Оставете да покъкри на тих огън няколко минути.
- 4. Разтворете пудинга в 1/2 ч. ч. прясно мляко. Внимавайте да не останат бучки. Добавете го на тънка струйка във врящата сметана с шоколад и бъркайте.
- 5. Когато леко се охлади, добавете сместа с какаото. Става плътен, шоколадов крем.
- 6. Изсипете го в прозрачни чашки или купички. Посипете бисквитените трохи.
- 7. Най-отгоре декорирайте с белите духчета.