Крем с плод - винаги звучи зашеметяващо. Още повече, ако кремът е шоколадов, а плодът - портокал.
Съставки
- 2 с.л. Портокалов сок
- 125 мл Пълномаслена сметана
- 150 г Шоколад
- 425 г Яйчен крем
- 1 бр. Кора от портокал
- 1 бр. Портокал
Начин на приготвяне
- 1. 4 стъклени купички (може и формички) се слагат във фризера да се охладят.
- 2. Шоколадът се натрошава на малки парчета и се слага в топлоустойчива купа върху тенджера със слабо вряща вода.
- 3. Бърка се около 3 минути, докато шоколадът се разтопи.
- 4. Добавя се около 1/3 от яйчния крем към шоколадът. и сместа се разбърква леко.
- 5. Сипва се и останалият яйчен крем, добавят се настърганата портокалова кора и портокаловият сок. Разбъркват се съставките, за да се смесят с шоколада.
- 6. Сместа се оставя да се охлади, за да се сгъсти.
- 7. Сметаната се сипва в купа и се разбива, докато започне да се сгъстява. Прибавя се към шоколадовата смес и се разбърква.
- 8. Кремът се разпределя в охладените десертни купички и се сервира с резенчета портокал за украса.