Крем с плод - винаги звучи зашеметяващо. Още повече, ако кремът е шоколадов, а плодът - портокал.

Съставки

  • 2 с.л. Портокалов сок
  • 125 мл Пълномаслена сметана
  • 150 г Шоколад
  • 425 г Яйчен крем
  • 1 бр. Кора от портокал
  • 1 бр. Портокал

Начин на приготвяне

  • 1. 4 стъклени купички (може и формички) се слагат във фризера да се охладят.
  • 2. Шоколадът се натрошава на малки парчета и се слага в топлоустойчива купа върху тенджера със слабо вряща вода.
  • 3. Бърка се около 3 минути, докато шоколадът се разтопи.
  • 4. Добавя се около 1/3 от яйчния крем към шоколадът. и сместа се разбърква леко.
  • 5. Сипва се и останалият яйчен крем, добавят се настърганата портокалова кора и портокаловият сок. Разбъркват се съставките, за да се смесят с шоколада.
  • 6. Сместа се оставя да се охлади, за да се сгъсти.
  • 7. Сметаната се сипва в купа и се разбива, докато започне да се сгъстява. Прибавя се към шоколадовата смес и се разбърква.
  • 8. Кремът се разпределя в охладените десертни купички и се сервира с резенчета портокал за украса.