Шоколадовият фъдж е истинска класика сред десертите и достойно отстоява позицията си на едно от най-любимите сладки изкушения на всички времена.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 300 г Черен шоколад
- 1 консерва Кондензирано мляко
- 100 г Лешници
Начин на приготвяне
- 1.
1. Кондензиранотомляко и начупеният шоколад се загряват до получаването на хомогенна смес принепрекъснато бъркане.
- 2.
2. Добавят сесолта и натрошените лешници, като всичко се разбърква внимателно.
- 3.
3. Сместа сеизсипва в предварително застлана с алуминиево фолио тавичка, която е леконамаслена. Разпределя се равномерно, след което се застила с прозрачно фолио исе прибира в хладилник за 2 часа, или докато стегне.
- 4.
4. Фъджът сеподнася нарязан на малки кубчета.