Шоколадовият фъдж е истинска класика сред десертите и достойно отстоява позицията си на едно от най-любимите сладки изкушения на всички времена.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 300 г Черен шоколад
  • 1 консерва Кондензирано мляко
  • 100 г Лешници

Начин на приготвяне

  • 1.

    1. Кондензиранотомляко и начупеният шоколад се загряват до получаването на хомогенна смес принепрекъснато бъркане.

  • 2.

    2. Добавят сесолта и натрошените лешници, като всичко се разбърква внимателно.

  • 3.

    3. Сместа сеизсипва в предварително застлана с алуминиево фолио тавичка, която е леконамаслена. Разпределя се равномерно, след което се застила с прозрачно фолио исе прибира в хладилник за 2 часа, или докато стегне.

  • 4.

    4. Фъджът сеподнася нарязан на малки кубчета.