Чипс от краставици звучи малко странно, но този става много бързо такъв хит, че със сигурност ще го правите много пъти. Освен това е хитър начин да накарате децата си да ядат зеленчуци.

В оригинал резените краставица се слагат в дехидратор, който ги прави на хрупкав чипс след 4 часа престой. Ако не разполагате с такъв уред обаче, използвайте фурната. Просто трябва да оставите зеленчуците са се сушат същото време на 70 градуса. 

От две краставици се получават около 4 ч. ч. тънки резенчета. Ако искате пикантен чипс, овкусете с лют пипер. Към готовия чипс може да направите сос с кисело мляко, заквасена сметана и копър. 

В Седмицата на краставиците всеки ден ще ви представяме по една рецепта с този пордукт. 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Ябълков сок
  • 2 бр. Краставици

Начин на приготвяне

  • 1. Разбъркайте заедно оцета и солта. 
  • 2. Добавете нарязаните краставици и ги разбъркайте, докато се овкусят равномерно.
  • 3. Подредете резени на тавите и дхидратирайте на 135 градуса за 4 часа.