Чипс от краставици звучи малко странно, но този става много бързо такъв хит, че със сигурност ще го правите много пъти. Освен това е хитър начин да накарате децата си да ядат зеленчуци.
В оригинал резените краставица се слагат в дехидратор, който ги прави на хрупкав чипс след 4 часа престой. Ако не разполагате с такъв уред обаче, използвайте фурната. Просто трябва да оставите зеленчуците са се сушат същото време на 70 градуса.
От две краставици се получават около 4 ч. ч. тънки резенчета. Ако искате пикантен чипс, овкусете с лют пипер. Към готовия чипс може да направите сос с кисело мляко, заквасена сметана и копър.
В Седмицата на краставиците всеки ден ще ви представяме по една рецепта с този пордукт.
Съставки
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Ябълков сок
- 2 бр. Краставици
Начин на приготвяне
- 1. Разбъркайте заедно оцета и солта.
- 2. Добавете нарязаните краставици и ги разбъркайте, докато се овкусят равномерно.
- 3. Подредете резени на тавите и дхидратирайте на 135 градуса за 4 часа.